Naslovna > Auto moto sport > Hamilton ponovo prvi

Formula 1

Hamilton ponovo prvi

Na Velikoj nagradi Kine koja je juče vožena u Šangaju u okviru šampionata Formule 1 ubjedljivu pobjedu je odnio Lewis Hamilton …

Višestruki šampion Hamilton startovao je sa pol pozicije da bi do druge pobjede ove sezone došao sa vremenom od 1:39:42.008 sata, ispred timskog kolege Nica Rosberga i Sebastiana Vettela. Iako su najbolji i najbrži ipak između dvojice Mercedesovih vozača nije sve najsjajnije. Nakon završene trke i proslave povodom Hamiltonove pobjede Rosberg je optužio Hamiltona da je namjerno vozio sporije kako bi Sebastian Vettel koji je bio treći,  imao šansu za drugo mjesto. "Hamilton je u tom trenutku ugrozio moju trku, pošto je za njega bilo najbolje da me zadržava kako bi Vettel pokušao da me prestigne poslije ranog odlaska u boxa. Onda bih morao to da pokrivam, trebalo bi mi mnogo vremena i na kraju trke ne bih imao šanse", rekao je Rosberg.

 

Prema njegovim riječima Hamilton je tako bespotrebno izložio riziku Mercedes koji je imao prednost nad Ferrarijem. "Frustrirajuće je to što je Lewis pazio na gume. Interesantno je da je izjavio da je mislio samo na sebe i to sve govori. Uvijek je tijesno sa Vettelom kada izlazimo iz boxa i to je bio potpuno nepotrebni rizik, jer smo imali prednost nad Ferrarijem. Razgovaraćemo i vidjećemo kako će se stvari odvijati", dodao je Rosberg.

 

Hamilton je naravno negirao Rosbergove optužbe pa je izjavio: "To apsolutno nije istina. Nisam baš gledao u retrovizore i nisam pokušavao da zadržim Nica. Ako je želio da se primakne i pretekne me, to je mogao da uradi. Bio je oko četiri do pet sekundi iza mene. Nije se primakao i ne znam u čemu je problem. Uradio sam ono što su tražili od mene i ne bi trebalo o tome mnogo da se raspravlja", odgovorio je Hamilton.

 

Rezultati:

1. Lewis Hamilton (Velika Britanija, Mercedes) 1:39:42.008
2. Nico Rosberg (Njemačka, Mercedes) +00:00.714
3. Sebastian Vettel (Njemačka, Ferari ) +00:02.988
4. Kimi Raikkonen (Finska, Ferari) +00:03.835
5. Felipe Massa (Brazil, Vilijams) +00:08.544
6. Valtteri Bottas (Finland, Vilijams) +00:09.885
7. Roman Grožan (Francuska, Lotus) +00:19.008
8. Felipe Nasr (Brazil, Zauber) +00:22.625
9. Daniel Ricciardo (Australija, Red Bul) +00:32.117
10. Marcus Ericsson (Švedska, Zauber) + jedan krug
 

Datum objave: 13/04/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook