Naslovna > Auto moto sport > Hamiltonu pol pozicija

Formula 1- VN Njemačke

Hamiltonu pol pozicija

Vožač Mercedesa startovaće sa pol pozicije na trci za Veliku nagradnju Njemačke, koja se vozi sutra na stazi „Nirburgring“...

Vozač Mercedesa, Britanac Lewis Hamilton, startovaće sutra sa pol pozicije na devetoj trci šampionata Formule 1, koja će biti održana na Nirburgringu za Veliku nagradu Njemačke.  Hamilton je do svoje treće pol pozicije ove sezone, ukupno 29. u kraijeri, došao u vremenu od jedne minute, 29 sekundi i 39,8 stotinki.

 

Ostali vozači nisu mnogo prijetili Hamiltonu. Branilac titule, Njemac Sebastian Vettel, vozač Red Bulla, osvojio je drugo mjesto, dok će iz drugog reda, tačnije sa treće i četvrte pozicije startovai njegov timski kolega, Australijanac Mark Webber, te Finac Kimi Raikkonen u Lotusu.

 

Vozač Lotusa Roman Grosjean kvalifikacije je zavšio na petoj poziciji, dok će Fernando Alonso da se nađe tek na osmoj startnoj poziciji.

 

Trka za Veliku nagradu Njemačke vozi se sutra, od 14. časova. Prošle godine, pol poziciju je zauzeo Fernando Alonso, koji je trku završio kao prvi, a iza njega su bili Jenson Button, te Kimi Raikkonen. 

Datum objave: 06/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook