Naslovna > Auto moto sport > Hamiltonu pol pozicija!

Formula 1 – VN Australije

Hamiltonu pol pozicija!

Velike simpatije publike pobrao je i Daniel Ricciardo iz tima Red Bull Racing...

Nova sezona Formule 1 konačno počinje! Tradicionalno, prvo takmičenje u F1 kalendaru u novoj sezoni 2014. godine vozi se za Veliku nagradu Australije. Izuzetno zanimljivo na stazi je bilo od samog početka, jer je cijlo jutro u Melbournu padala kiša, što je kvalifikacije učinilo mnogo dinamičnijim, ali i težim za pojedine vozače.

 

Ovi uslovi nipošto nisu smetali Britancu Lewisu Hamiltonu, naprotiv! Vozač ekipe Mercedes sebi je obezbijedio pol poziciju, sa koje će startovati sutra. Odlično drugo mjesto osvojio je domaći vozač, Daniel Ricciardo iz ekipe Red Bull Racing. Australijanac je bez sumnje pobrao velike simpatije, pa nema sumnje da će sutra biti doslovno svoj na svome. Sa trećeg mjesta sutra će startovati još jedan vozač Mercedesa, Nico Rosberg.

 

 

 

 

 

 

Fantastično četvrto mjesto pripalo je pomalo neočekivano McLarenovom vozaču Kevin Magnueenu, koji je iza sebe, na petom mjestu,  ostavio jednog od favorita za titulu – Fernanda Alonsa u ekipi Ferrarija. Na samom početku odlično su se pokazali i vozači tima Scuderia Toro Rosso, jer će sutra sa šestog mjesta startovati Jean – Eric Vergne, a sa osmog  mjesta Daniil Kvyat. Naravno, nisamo zaboravili pomenuti i Nico Hulkenberfa iz tima India Force, koji se smjestio na sedmo mjesto, između dva vozača ekipe Scuderia Toro Rosso.

 

 

 

 

 

 

A šta je sa takođe potencijalnim šampionima, Vettellom, Raikkonenom i Buttonom? Button će krenuti sa jedanaeste pozcije, Raikkonen koji je na Q2 svoj bolid zabio u zid, sa dvanaeste pozicije, a na trinaestoj se našao prošlogodišnji šampion, Sebastian Vettel. Svakako, i od njih sutra očekujemo dinamičan start, i borbu za bodove, kao i za postolje!

 

Upravo je u Australiji premijerno primjenjen i novi format kvalifikacija, jer je poznato da se ova sezona u mnogočemu promijenila. I ovaj put možemo da očekujemo zanimljivu i dinamičnu sezonu, koja nas, nadamo se, neće razočarati.

 

Navijte budilnike, jer trka za VN Australije počinje sutra u 07:00, po našem vremenu! 

 

Datum objave: 15/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook