Naslovna > Vijesti > Harley-Davidson opoziva tourere opremljene ABS sistemom

Opoziv Harley-Davidsona

Harley-Davidson opoziva tourere opremljene ABS sistemom

Harley-Davidson objavio je kako povlači 66.421 motocikl

Prisutnost ABS-a na motociklima ulijeva dodatnu dozu sigurnosti. No ne i u slučaju Harley-Davidsona i njegovih Touring motocikala. Brand iz Milwaukeeja naime primoran je povući preko 66.000 dvotočkaša s CVO i Turing predznakom zbog problema s kočionim sistemom…

Harley-Davidson objavio je kako u svoje servise povlači 66.421 motocikli. Svi oni dio su Touring i CVO game i opremljeni su ABS-om. Razlog zbog kojeg Amerikanci povlače te motocikle proizvedene u razdoblju od 01. juna prošle do 07. marta ove godine je neadekvatno postavljeno crijevo kočione tečnosti prednje kočnice. Uslijed trenja, ono može biti prikliješteno između spremnika goriva i okvira motocikla što može uzrokovati manju silu kočenja ili puknuće crijeva i potpuni gubitak prednje kočnice.

Kako bi se problem riješio, crijevo kočionog sistema će biti pričvršćeno za okvir dodatnim vezicama ne bi li se spriječilo da ono uslijed vibracija dospije između okvira i spremnika goriva. Na motociklima na kojima je crijevo već prikliješteno između spomenutih komponenti bit će instalirano novo crijevo ne bi li se osigurao normalan rad kočionog sistema.

Datum objave: 12/07/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook