Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Maybach > Haute Voiture debituje sa modno inspirisanim dizajnom

Mercedes-Maybach S-Klasa

Haute Voiture debituje sa modno inspirisanim dizajnom

Mercedes je predstavio Maybach S-klasu Haute Voiture u Dubaiju, ali još nije objavljena cijena, međutim, standardni Maybach S 680 4MATIC počinje od 238.000 evra, pa se očekuje da će ova verzija biti skuplja od toga...

Mercedes-Maybach S-Klasa Haute Voiture se premijerno pojavila kao nova ograničena verzija luksuzne limuzine koja slavi visoku modu. Haute Voiture je lakiran u dvije boje, metalik nautičku plavu na gornjem dijelu i na točkovima, a na donjem roze, kao i izvorni koncept iz maja ove godine. Ista šema boja se pojavljuje i u unutrašnjosti ovog Maybach-a. Tamno plava nijansa se nalazi na gornjim panelima vrata, konzoli i volanu, a roze trim se proteže kroz cijelu kabinu.

 

 

 


Za dodatni vizuelni doživljaj, bukle tkanina prekriva dijelove panela vrata, unutrašnji dio naslona za glavu i druge dijelove sjedišta. Podne prostirke su pravljene od lana i mohera. Centralna konzola nosi značku koja prikazuje proizvodni broj od 150 jedinica. MBUX infotainment sistem dobija jedinstven izgled za ovu verziju automobila. U meniju za odabir profila nalaze se grafike cvijeta magnolije i svjetlucave čestice. Dostupni avatari nose elegantnu odjeću, poput sakoa, fraka ili večernje haljine.

 


Svaki automobil dolazi sa posebnim dodacima za kupca. Ručno izrađena poklon kutija sadrži broj značke vozila, maketu Maybacha i privjesak za ključeve. Uz Haute Voiture, Mercedes lansira kolekciju torbica. Koriste iste materijale koji se nalaze unutar ovog specijalnog Maybacha. Prodaja počinje početkom 2023.

Datum objave: 13/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook