Naslovna > Suzuki > Jimny > Heritage Special Edition donosi retro izgled

Suzuki Jimny

Heritage Special Edition donosi retro izgled

Podsjetimo, Suzuki je početkom godine predstavio duži Jimny sa petoro vrata. Nekoliko sedmica kasnije, najavio je čisto električnu verziju koja bi trebala stići kasnije ove decenije...

Slično kao i Mazda MX-5 Miata, Suzuki Jimny je jedan od rijetkih automobila koje je nemoguće ne voljeti. Zadivljujuće je mali, relativno pristupačan i sa ozbiljnim off-road sposobnostima. Predstavljen 1970. godine, bio je to prvi globalni komercijalni uspjeh kompanije i još uvijek je jak više od pola vijeka kasnije. Kako bi proslavili slavnu prošlost modela, specijalno izdanje Heritage sada je dostupno u Australiji. Ograničen na samo 300 primjeraka, Jimny Heritage je baziran na GLX nivou opreme i dolazi opremljen crvenim blatobranima naprijed i nazad, s tim da su potonji sa Suzuki reljefom. karoserija je ukrašena retro naljepnicama, a kupci mogu naručiti vozilo u boji „crnog bisera“, „zelene džungle“, bijeloj ili srednje sivoj boji. Svi automobili se voze na 15-inčnim aluminijumskim točkovima i prodaju se isključivo sa petostepenim manuelnim mjenjačem i pogonom na sva četiri točka.

 

 

 


Budući da je GLX verzija, dolazi lijepo opremljen automatskim LED prednjim svjetlima,  svjetlima za maglu, kamerom za vožnju unazad i sigurnosnim sistemima kao što su upozorenje o napuštanju trake i autonomno kočenje u nuždi. Unutra se nalazi 7-inčni infotainment sa Android Auto i Apple Carplay, zvučni sistem sa dva zvučnika, kožni volan, satelitska navigacija i kontrola klime.

 


Cijene kreću od 33.490 dolara (australskih).

Datum objave: 06/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook