Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Hibridni hot heč dolazi 2022. godine

Honda Civic Type R

Hibridni hot heč dolazi 2022. godine

Sledeća generacija Honde Civic Type R ponovo je uhvaćena na testiranju, uoči očekivanog debija 2022. godine, otkrivajući nove detalje konačnog dizajna...

Suparnik Renault Méganea RS-a, ostaje jako zakamufliran na ovim snimcima, ali jasno se može vidjeti da izvana nema radikalnih izmjena u odnosu na svog prethodnika. Ukupan oblik karoserije, sa niskim, širokim stavom i velikim stražnjim krilom je poznat, dok stražnji kraj koji je više spreman za proizvodnju, nosi prepoznatljive ispušne cijevi s trostrukim izlazom, a crvene kočne čeljusti pružaju još jedan znak potencijalu njegovih performansi. Pogled izbliza otkriva da spojler ima novu podignutu montažu, dok manji spojnik na poklopcu više ne seče stražnji prozor. Dalje vidljive promjene uključuju donju liniju ramena, donju liniju poklopca motora i niže farove, kao što je prikazano u otkriću standardnog Civic hatchback-a prošlog mjeseca uoči njegovog predstavljanja na evropskom tržištu 2022. godine.

 

 

 

 

 


Kada je unutrašnjost u pitanju, na osnovu ovih fotografija ne može se mnogo reći. Najvjerovatnije će se ispred vozača nalaziti redizajnirani upravljač, te izmjenjena instrumentalna tabla. Na ostale informacije ćemo sačekati do sljedećih špijunskih fotografija ili službenog predstavljanja. Najvjerovatnije je da će budući Civic Type R dobiti hibridni pogonski sklop kao dio Hondinih planova elektrifikacije, koji su ubrzani prošle godine s ciljem da se evropska prodaja ove marke elektrifikuje do 2025. godine. Takođe veoma je izvjesno da će koristiti pogonski sklop koncepcijski povezan sa onim NSX superautomobila, koji spaja dvostruki turbo 3,5-litarski V6 sa tri električna motora. Nejasno je da li to znači pogon na sva četiri kotača, mada je to najizglednije.

Datum objave: 23/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook