Naslovna > Automobili > Škoda > Superb > Hibridni pogon za Škodu stiže iz Passata

Škoda Superb PHEV

Hibridni pogon za Škodu stiže iz Passata

Ukupna snaga kombinovanog pogonskog sistema je 215 KS, a to su cifre koje odgovaraju specifikaciji modela VW Passat GTE.

Tehnički detalji objavljeni od strane Škoda menadžmenta potvrđuju da će Superb PHEV kao osnovu pogonske jedinice koristiti benzinski motor zapremine 1.4 litre koji uz pomoć turbo-punjača isporučuje 154 KS. Ovom benzincu će biti dodan električni motor snage 85 kW integrisan u sistem prenosa zajedno sa DSG dual-cluch automatskim mjenjačem sa duplim kvačilom. Škoda Superb PHEV će imati samo prednji pogon i biti sposobna da prevali udaljenost od 70 km isključivo na električni pogon. Superb će koristiti baterijski modul od 13 kW, što je neznatno veći kapacitet od spomentog Passata, a voditelj tima za proizvodnju pogona u Škodi Martin Hrdlica je rekao da vjeruje će Superb PHEV uspjeti ostvariti rezultat u Co2 emisiji štetnih gasova od samo 31 g/km, što bi bilo za 9 g/km manje od Passata.

 

 

Superb bi zbog svega navedenog nosio PHEV značku u ovoj varijanti, a motori koji koriste CNG tečni gas i o kojima smo prije pisali imali bi oznaku G-Tec. Nije isključeno da se ove varijante hibridnih sistema pojave i u modelima Kodiaq, Octavia i Karoq.

Datum objave: 07/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook