Naslovna > Vijesti > Hibridni Superb dostupan na tržištu
FOTO GALERIJA (16)

Škoda Superb iV Hybrid

Hibridni Superb dostupan na tržištu

Prvo Škodino hibridno vozilo Superb iV je postalo dostupno na evropskom tržištu sa početnom cijenom od oko 37,600 eura....

 

Ovu češku limuzinu pokreće 1,4-litarski benzinski agregat uparen sa električnim motorom koji isporučuju ukupnih 218 KS i omogućavaju autonomiju od oko 56 kilometara sa jednim punjenjem. Zvanično nova Superb ima emisiju ugljen dioksida manju od 40 gr po pređenom kilometru. Pored pogonskog plug-in sklopa najnovije generacije, Superb iV nudi četiri različita nivoa opreme od sportski do luksuzno orijentisane. Satelitska navigacija predstavlja standardni dio opreme pod nazivom SE, kao i kožom presvučena sjedišta i 17-inčne aluminijumske naplatke. Dvoozonski klima uređaj i grijači sjedišta takođe predstavljaju standardni paket opreme zajedno sa prednjim i zadnjim parking senzorima. Takođe opcionalno je dostupna i karavanska varijanta uz doplatu od oko 1500 eura.

 

U paketu SE L se dobijaju LED svjetlosne grupe sa dinamičnim indikatorima i 18-inčne aluminijumske naplatke. Cijena vozila u ovom paketu se uvećava na oko 41,000 eura za limuzinsku i 42,500 eura za karavansku varijantu.Tu je takođe i SportLine paket opreme koji, kako ime kaže, omogućava sportski osjećaj u vožnji. U ovoj varijanti uključeni su sportski karoserijski dodaci i branici, dok se u kabini nalazi veći infotaiment ekran osjetljiv na dodir i digitalna instrument tabla. Ovo naravno uvećava cijenu na oko 45,300 u limuzinskoj i 46,800 eura u karavanskoj varijanti. Najviši nivo opreme pod nazivom Laurin and Klement (L&K) preferira luksuz i uključuje Canton audio sistem, ako i troozonski klima uređaj koji omogućava putnicima na zadnjoj klupi samostalno podešavanje temperature. Cijena ovog luksuznog paketa opreme se kreće od oko 46,000 za limuzinski i 47,500 eura za karavansku varijantu. Bez obzira koji paket opreme kupci da odaberu, opcije punjenja baterije su identične. Prema proizvođaču punjenje baterije traje tri i po sata ukoliko se koristi punjač izlazne snage 3,6 kW,a na vozilu se nalazi i konvencionalni tro-pinski punjač  kao i kablovi za zidne utičnice smješteni u podu prtljažnika.

 

Datum objave: 08/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook