Naslovna > Auto moto sport > Hirvonen povećao prednost

WRC-Portugal

Hirvonen povećao prednost

Pred posljednji dan vožnje u Portugali, vozač Citroena Mika Hirvonen na vodećoj poziciji povećao je prednost u odnosu na konkurente

Treći dan relija u Portugalu u odnosu na prethodni, protekao je dosta mirno. Hirvonen je kako se i očekivalo i dalje u prednosti, koju je i povećao na minut i 11 sekundi ispred Ostberga u Adapta Fordu. Treći je trenutno  Novikov u M-Sport Fordu sa zaostatkom od jedne minute i 40 sekundi. 

 

Četvrto mjesto pripada legendi Dakar Relija, Nasser Al-Atiyahu i Katar Citroenu, no teško da će Nasser ući u borbu za prva tri mjesta jer trenutno za vodećim zaostaje više od 6 minuta. Iza njega je  Solberg. Da, vozač Forda koji je dan prije morao odustati zbog izlijetanja, vratio se u utrku i došao do petog mjesta, no kao što smo rekli, zaostatak za vodećim je isuviše veliki, pa će teško Solberg do prvih pozicija, no kako stvari stoje, osvojit će bodove. Ono što je pošlo Solbergu za rukom, Latvali nije. Naime Latvala se vratio u utrku nakon izlijetanja, baš kao i Solberg, no problemi na sistemu dovoda goriva spriječili su ga za nekim značajnijim napredovanjem, pa je Latvala trenutno na 17. poziciji.

Datum objave: 01/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook