Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Honda Civic Type R sa CVT mjenjačem

Honda

Honda Civic Type R sa CVT mjenjačem

Honda Civic Type R u prodajne salone stiže krajem godine. Prije službene prezentacije objavljene su neke tehničke specifikacije.

Kada je predstavljena nova generacije Honde Civic počela su nagađanja o sportskoj verziji sa tradicionalnom oznakom Type R. Tom se prilikom pominjao pogon na sva četiri točka i, kao opcija, automatski mjenjač sa dvije spojke.
Ali, po posljednjim informacijama razvojnog tima ništa od toga neće biti dostupno. Pogon će i dalje biti samo na prednju osovinu dok će se kao opcija nuditi CVT mjenjač. Odluka o vrsti mjenjača pomalo čudi jer, barem među evropskim kupcima, nije popularan. Čak bi se moglo reći da je omražen...Ipak, gledajući tradiciju trebamo vjerovati da japanski inženjeri znaju šta rade.

 


Izlazna snaga motora 2.0 litrenog turbo benzinca kretati će se u rasponu 305-320 KS što je u rangu sa konkurencijom. U istu kategoriju spada i maksimalni obrtni moment od 400 Nm.
Prodaja Honde Civic Type R krajem godine počinje na tržištu SAD-a dok bi se na evropskom tlu trebala pojaviti u proljeće 2018. godine.

Datum objave: 04/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook