Naslovna > Automobili > Toyota > Auris > Hybrid sa 2.0 litarskim motorom
FOTO GALERIJA (3)

2019 Toyota Auris-teaser image

Hybrid sa 2.0 litarskim motorom

Druga generacija Aurisa je na tržištu već 8 godina, a ti znači da bi zamjena morala brzo stići ako Toyota želi zadržati ovaj kompakt svježim i sa dobrim prodajnim rezultatima.

Još od juna 2016. godine povremeno se pojavljuju špijunske fotografije Auris/Corolla  modela, a sada imamo priliku da vidimo novu zvaničnu fotografiju ovog automobila iz C segmenta. Toyota je objavila prvi “teaser image" a prema viđenom došlo je do velikih promjena vanjskog izgleda. Izgleda da će automobil biti serijski opremljen LED prednjim i zadnjim svjetlosnim grupama, a primjećuje se i kontrastni crni krovom i niže postavljena bočna ogledala. Iz Toyote su potvrdili da će Auris premijerno biti opremljen 2.0 litarskom hibridnom pogonskom jedinicom, a u odvojenoj izjavi za javnost rečeno je da novi četverocilindarski benzinski agregat Dynamic Force Engine ima efikasniji proces sagorijevanja zahvaljujući varijabilnom kontrolnom sistemu.

 

Šta to u praksi znači i hoće li se ovakav pogon (kombinovan od benzinskog agregata snage 169 KS i hibridnog pogona snage 107 kW) pojaviti u Aurisu, saznaćemo na prezentaciji Toyote  6. marta na Geneva Motor Show.

Datum objave: 27/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook