Naslovna > Automobili > Hyundai > i30 > Hyundai i30 Fastback

Hyundai

Hyundai i30 Fastback

Nakon prethodne najave Hyundai je u Frankfurtu službeno predstavio novu izvedbu modela i30 označenu kao Fastback.

Na ovaj se način Hyundai priključio proizvođačima automobila koji u svojoj ponudi imaju ''coupe limuzine''. Atraktivan oblik karoserije pomalo koketira sa sportom što i jeste bio glavni cilj. Nešto niža linija krova prema zadnjem paru vrata nije narušila praktičnost automobila što kod ovakvih rješenja nije baš čest slučaj. U odnosu na standardni model sa pet vrata krov je niži za primijetnih 25 mm.
Zahvaljujući nižem ovjesu cijeli i30 fastback je niži od običnog modela. A kao što znamo niže težište pogoduje boljim voznim osobinama.
Logično, unutrašnjost je ostala nepromijenjena s tim da je maksimalni kapacitet prtljažnika 1.351 litara što za ovu klasu automobila pohvalno. Ljubiteljima multimedije uz doplatu se nudi 8 inčni kolor displej osjetljiv na dodir. Naravno, konekcije sa svim tipovima pametnih telefona se podrazumijevaju.

 


Šarolika ponuda motora počinje sa 1.0 litrenim turbo benzincem sa 120 KS i 171 Nm maksimalnog obrtnog momenta. To je dovoljno za maksimalnih 188 km/h s tim da kazaljka brzinomjera oznaku 100 km/h pređe za 11,5 sekundi.
Na sljedećoj stepenici nalazi se 1,4 turbo benzinac sa 140 KS i 242 Nm obrtnog moment. S njim se ubrzanje od 0 do 100 km/h završava za 9,2 sekunde i postiže maksimalnih 208 km/h.
Nešto kasnije u ponudu ulazi 1.6 litreni turbo dizelaš sa dva nivoa snage - 110 KS  i 136 KS.
Uz manuelne mjenjače u ponudi su i savremeni automatski sa dvije spojke...

 

Datum objave: 13/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook