Naslovna > Automobili > Hyundai > i30 > Hyundai i30N sa motorom od 275 KS

Hyundai

Hyundai i30N sa motorom od 275 KS

Hyundai će novi i30 uskoro predstaviti sportsku verziju označenu kao i30 N. Motor će u najjačem izdanju davati 275 KS.

Komercijalizacija nove generacije Hyundai-a na večini tržišta počinje sredinom marta mjeseca. To je idealan trenutak da se polako počinju priče o novim verzijama koje će, prije ili kasnije, popuniti gamu. Jedna od zanimljivijih verzija svakako je sportska verzija koju će krasiti slovna oznaka ''N''. Nema nikakve sumnje da Hyundai na ovaj način želi uči na teritorij gdje je vladar kultni Golf GTI.
Pogonski motor dolazi u vidu 2.0 litrenog turbo benzinca čija je radna zapremina raspoređena na četiri cilindra. Za sada se zna da će se nuditi dva nivoa snage – 250 i 275 KS. Serijski će i30 N dolaziti sa manuelnim mjenjačem sa 6 stepeni prenosa dok će se uz adekvatnu nadoplatu moći nabaviti automatski mjenjač sa 8 stepeni prenosa i dvostrukom spojkom.

 


Ovjes će se moći prilagođavati u nekoliko fabrički predviđenih programa a isto vrijedi i za ESP sistem. Predviđen je i program ''Race'' za zatvorene asfaltne staze. Da bi prenos snage na prednju osovinu bio odgovarajući zadužen je diferencijal sa djelimičnom blokadom.
Po nekim polu zvaničnim najavama premijera Hyundai-a i30 N trebala bi se odigrati na jesen kada je na programu Frankfurth Motor Show. 

Datum objave: 20/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook