Naslovna > Auto moto sport > Hyundai sa velikim ambicijama

WRC

Hyundai sa velikim ambicijama

Ljubitelje WRC-a obradovala je vijest da će Hyundai imati svoj i20 u ovom takmičenju, a dodatni razlog za radost može biti činjenica što Hyundai u ovo takmičenje ulazi s ozbiljnim namjerama i velikim ambicijama

Kada je Hyundai objavio vijest da će se takmičiti u WRC-u sa svojim modelom i20, ljubitelji ovog takmičenja bili su zadovoljni i očekivalo se da će ovaj proizvođač, kao i ostali, provesti neko vrijeme u WRC-u ispitivajući tehnička dostignuća i takmičenje koristiti u marketinške svrhe.

 

No, ako je vjerovati glasnogovorniku kompanije, Stefan Heinrichu Hyundai ima ozbiljne namjere u WRC-u. „Mi nismo kao ostali. Ne kažem da smo bolji ili lošiji, ali smo drugačiji.  U drugim kompanijama imate jedan projekat, oko kojeg se vodi čitav proces, od plana do realizacije i sve traje dugo. Mi smo brzi i brzo napredujemo, pa funkcionišemo na način da kada želimo neki posao završiti to odmah i učinimo. Sve bude gotovo narednog jutra, a tako ćemo funkcionisati i sa WRC-om i modelom i20.“ – rekao je Heinrich. Iz ovih riječi se da naslutiti da Hyundai u WRC-u neće biti samo usput. O vozačima se još uvijek ništa ne zna, a kao šef tima se spominje Kris Nissen, čovjek koji je vodio Volkswagenov sportski odjel. Hyundai WRC tim je trenutno u fazi preseljenja u Frankfurt, gdje će im biti sjedište. 

Datum objave: 21/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook