Naslovna > Automobili > Hyundai > Elantra > Hyundaijev sedan u sportskom izdanju

Hyundai Elantra N line

Hyundaijev sedan u sportskom izdanju

Elantra dobija N line izvedbu sa 201 KS, oštar i dinamičan izgled i šestostepeni manuelni mjenjač za upotpunjen užitak...

Hyundai je prikazao N line verziju svog sedana koji osim sportskog i ljutitog izgleda donosi i više snage kako bi opravdao dinamičan eksterijer. Ispod poklopca motora nalazi se 1,6-litreni četverocilindrični benzinski agregat koji razvija 201 KS i 265 Nm obrtnog momenta, a kupci će moći birati između šestostepenog manuelnog i sedmostepenog automatskog mjenjača. Sa vanjske strane N line dolazi sa novom rešetkom, novim usisnicima zraka i mnoštvom kontrastnih crnih detalja kako bi se naglasio sportski duh. Na stražnjoj strani postavljen je spojler koji je integrisan u palubu vozila, a ispod njega nalazi se mali difuzor sa parom hromiranih izduvnih cijevi. N line se kotrlja na 18-inčnim aluminijumskim naplatcima dvobojnog dizajna sa teksturnim presjekom duž krakova.

 

 

 

 

Unutrašnjost Elantre N line sadrži sportska sjedišta sa kožnim detaljima, a ispod ruke vozača naći će se upravljač presvučen kožom. Hyundai je za Elantru N line pripremio bogat paket sigurnosnih sistema među kojima su: automatsko kočenje u slučaju nužde, održavanje vozila u voznoj traci, automatska duga svjetla, upozorenje na vozila u mrtvom uglu i mnogi drugi. Za povezivanje smartphone uređaja sa Elantrom N line brinuće se Android Auto i Apple CarPlay. Za sada nije preciziran datum izlaska kao ni cijena, a u kompaniji je potvrđeno da je na putu Sonata N line, a veći sedan će dolaziti sa 2,5-litrenim četverocilindričnim motorom. 

Datum objave: 13/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook