Naslovna > Automobili > Fiat > Abarth > I Abarth sprema supersportistu

Nakon Alfe 4C

I Abarth sprema supersportistu

Odavno se govori o mogućem sportskom automobilu sa značkom Abartha, no sada je ta priča postala realnija s obzirom na početak serijske proizvodnje Alfe 4C

Koliko jedna grupacija može ponuditi sportskih automobila ? Čini se neograničeno. Dovoljno je pogledati samo šta Volkswagen nudi sa svojim brandovima Lamburghini, Porsche, Bugatti i Audi. Ne zaostaje mnogo ni Fiat grupacija koja se odlično drži sa Ferrarijem i Masaratijem.  Sada će tim putem, kako stvari stoje, krenuti i Alfa i Abarth.

 

Alfa je već najavila serijsku proizvodnju koncepta 4C, pa su se pojavile informacije da bi Abarth isti mogao proizvoditi pod svojom značkom. No, čini se da je realnije da Abarth razvije sopstveni automobil, koji će biti drugačijeg cjenovnog ranga u odnosu na 4C. Alfin sportista je cjenovno rangiran kao Porsche Boxter i Nissan 370Z, dok  bi Abarthov automobil trebao biti u rangu cijenom sa Mazdom MX5 ili  Subaru BRZ/Scion FR-S/Toyota GT-86.  Prema nekim informacijama model iz Abartha bi trebao biti inspirisan modelom Scorpione iz 1968. godine, a pokretaće ga motor snage od 200-250 KS. 

Datum objave: 26/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook