Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > I dalje pogon na zadnjim točkovima

BMW Serije 2

I dalje pogon na zadnjim točkovima

Kupe Serije 2, uključujući njegovu vodeću izvedbu, nastaviće sa pogonom na zadnjim točkovima uprkos dolasku Gran Coupea sa prednjim pogonom

BMW serije 2 Coupe, nastaviće u budućnosti sa pogonom na zadnje točkove, a firma će i dalje nuditi M2 verziju visokih performansi. Dok je Coupe s dvoje vrata, prvi put predstavljen 2014. godine, vođen zadnjim pogonom, novi Gran Coupe serije 2 prihvatio je arhitekturu prednjeg pogona. Taj model sa četvoro vrata izrađen je na istoj UKL platformi kao i nova serija 1, koja je svoje pogonske točkove imala takođe na prednjem dijelu.

 

Menadžer proizvodnje serije 2 Gernot Stuhl rekao je da ne postoje planovi za sledeću generaciju Coupea koji bi napravio sličan prelaz. Gran Series Coupe vodi se verzijom M235i M Performance sa pogonom na sve točkove od 302 KS, koja koristi isti 2,0-litarski twin-turbo četvorocilindrični benzinski motor kao M135i. Stuhl je rekao da BMW neće proizvoditi punu M verziju Gran Coupea, a takođe je navedeno da "nema mnogo nedostataka" u pogledu dinamike.

Datum objave: 01/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook