Naslovna > Automobili > Ferrari > Purosangue > I Ferrari će podleći SUV trendu

Ferrari SUV

I Ferrari će podleći SUV trendu

Iako već duže vrijeme odolijeva, čini se da će ipak i Ferrari podleći pritisku i lansirati niz SUV-ova, među kojima će prvi biti Purosangue…

Po ko zna koji put McLaren je poručio da će se oduprijeti iskušenju i da neće uskočiti na SUV teren, što se ne može reći za Ferrari. Italijanski brend napreduje sa razvojem Purosanguea, Maranellovog prvog odignutog konja. Prema novom izvještaju Car magazina, model kodnog imena ,,F175“ pojaviće se na tržištu početkom 2022. godine, a pratiće ga ne jedan, već dva dodatna SUV-a. Interno se vode kao ,,F244“ i ,,F245“, a navodno će koristiti istu platformu kao i Purosangue. U Ferrariju su već potvrdili da će se njihov prvi SUV nuditi sa hibridnim pogonskim sistemom, dok bi sljedeća dva SUV-a mogla u potpunosti izgubiti motore sa unutrašnjim sagorijevanjem.

 

 


Prema Car Magazineu, platforma može da primi do četiri elektromotora sa kombinovanom snagom do 610 KS. Dodatni detalji o ovom dvojcu za sada nisu poznati, ali je očigledno da će tako i ostati duže vrijeme s obzirom na to da će se F244 pojaviti 2024., dok će F245 stići dvije godine kasnije. U međuvremenu bi se moglo dosta toga promijeniti, osim elektrifikacije na koju, čini se neće ostati imun ni vrhunski brend kao što je Ferrari. Sa masovnom potražnjom SUV vozila, mnogo je neiskorišćenog tržišta od kojeg bi italijanski brend mogao imati koristi upotpunjavanjem svoje game.

 

Prema izvještaju, prvi nadolazeći Ferrarijev SUV, model Pursoange bi mogao u najjačoj verziji dolaziti sa monstruoznim V12 agregatom i otprilike 800 KS. Prije toga biće ponuđeno hibridno izdanje sa 4,0-litarskim V8  motorom sa kombinovanih 700 KS. I tako, dok Ferrari priprema Puroangea, spisak proizvođača koji se odupiru SUV trendu sve je kraći, a među njima su već pomenuti McLaren, Bugatti i Koenigsegg.

Datum objave: 30/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook