Naslovna > Automobili > Chevrolet > Camaro > I performanse i praktičnost

Chevrolet Camaro

I performanse i praktičnost

Glasine da se čuveni Camaro prestaje proizvoditi do 2023. godine Chevrolet trenutno ne potvrđuje, ali i ne negira. Međutim daleko relevantnija infomacija je ona o nadogradnji modela za 2021. godinu...

 

Prema pisanju GM Authority jedna od ključnih nadogradnji modela Camaro za 2012. godinu di bi bila SS varijanta sa 1LE paketom. Ovaj paket opreme koji se isporučuje kupcima isključivo sa šestostepenim manuelnim mjenjačem u SS varijanti od sada će biti dostupan i sa desetostepenom automatskom transmisijom. Ova vijest će sas vim sigurno obradovati vozače koji bi da kombinuju sportske perfomanse na otvorenoj cesti sa svakodnevnim gradskim rutama. Da podsjetimo, Camaro u SS varijanti dolazi opremljen 6,2-litarskim V8 agregatom sa 455 KS i 617 Nm obrtnog momenta. Camaro SS takođe dolazi opremljen sa adaptivnim ovjesom. Treba uzeti u obzir da će Camaro SS 1LE biti jedina varijanta paketa 1LE sa opcijom automatske transmisije prema pisanju GM Authority. Dakle, ukoliko želite kombinaciju praktičnosti i performasi, trebate odabrati ovaj srednje visok nivo paketa opreme za svoj Camaro.

 

 

Naravno, paket 1LE sadrži mnoštvo dodatne opreme i sistema asistencije kao što su elektronski diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, Brembo kočnice sa čest klipova, Track Cooling Package sistem za ulje u motoru, diferencijalu i transmisiji, Recaro profilisana sportska sjedišta, dvostruki sportski izduvni sistem, jedinstveni aluminijumski naplatci i pohranjivanje podataka o perfomansama u hardveru vozila. Tačan datum izlaska ove nadogradnje na tržište još uvijek nije poznat, jer je prozivodnja odložena zbog aktuelne pandemije korona virusa.

Datum objave: 06/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook