Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > I radnici dobijaju dio rekordnog profita

Ferrari

I radnici dobijaju dio rekordnog profita

Nakon vijesti o ostvarenom rekordnom broju prodaja tokom 2021. godine, sada je poznato da će i svi radnici u kompaniji dobiti bonuse zbog odlično obavljenog posla...

Tokom protekle „krizne“ godine u Ferrariju su isporučili ukupno 11.155 automobila što je najveći broj u njihovoj istoriji u toku jedne godine. Ovaj prodajni rezultat označio je da su ukupni prihodi kompanije 4.27 milijardi eura, dok čisti profit iznosi 883 miliona eura. Očigledno je da rukovodstvo ovog brenda vrlo dobro zna da je radnički kadar jedan od osnova ovog uspjeha, te da bez njihovog efikasnog rada ne bi bili mogući ovakvi rezultati. U tom kontekstu izvršni direktor brenda Benedeto Vinja obavijestio je javnost da će svi radnici, njih 4.500 dobiti bonuse od 12.000 eura, zbog dobro obavljenog posla.

 

 

 

 

 


Međutim nije prvi put da se u kompaniji odlučuju na ovakav potez, jer je još 2019. godine povodom iste situacije, radnicima isplaćeno po 11.000 eura. Ovim potezima u Ferrariju pokazuju da itekako misle na svoje zaposlenike, te da cijene i poštuju njihov rad. Radnici bi vrlo lako mogli dobiti visoke bonuse i početkom naredne godine, jer stručnjaci predviđaju da bi Ferrari mogao ove godine da ostvari još bolji prodajni rezultat od onog iz protekle godine. Glavni adut iza ove tvrdnje je predstavljanje prvog SUV modela brenda pod nazivom Purosangue, čije isporuke će početi naredne godine. S obzirom na popularnost SUV modela, a naročito visoko luksuznih SUV-ova, očekuje se da će i nadolazeći model imati odlične prodajne rezultate.

Datum objave: 04/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook