Naslovna > Automobili > Ford > Bronco > I službeno poskupio za narednu sezonu

Ford Bronco

I službeno poskupio za narednu sezonu

Američki proizvođač automobila zvanično je putem svog web sajta obavijestio javnost o poskupljenju svog SUV modela, te predstavio nove cijene, ali i određene novine za narednu modelnu godinu...

Već ranije je bilo poznato da će Ford Bronco Sport biti skuplji za oko 1000 dolara, ali pored glasina nije bilo zvanične potvrda da li ista sudbina čeka i veći model Ford Bronco. Čekanju je došao kraj jer je na zvaničnoj web stranici ovog proizvođača izašao novi cjenovnik za popularni SUV. Pored ažuriranih cijena, Ford je obavijestio zainteresovanu javnost o novinama za narednu godinu, pa će tako kupci moći naručiti paket Sasquatch sa 7-stepenim ručnim mjenjačem. Nove cijene ovog modela biće više za nekoliko stotina dolara, u zavisnosti od paketa opreme i verzije automobila.

 

 

 

 

 

Osnovni Bronco sa dvoja vrata buduće kupce će koštati 800 dolara (690e) više, i njegova nova cijena će biti 29.300 dolara, što je oko 25.000 eura. Povećanje cijene za 800 dolara dobiće još verzija sa paketom opreme Wildtrack, dok će ostali Ford Brnoco modeli sa dvoja vrata biti skuplji za 400 dolara (345e). Modeli sa četvoro vrata dobiće manje poskupljenje, od 250 dolara, ili 215 eura. Dakle pored ažuriranih cijena, i nove verzije sistema prenosa snage, Bronco  za narednu godinu dobija i izmjenjenu paletu boja, koja će mu donijeti novi izgled.

Datum objave: 18/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook