Naslovna > Retro > I snaga i tradicija

Jaguar F-Type by Woodham Mortimer

I snaga i tradicija

Mala britanska kompanija je predstavila legendarni Jaguar E-Type sa 400 KS za koga vlada sve veće interesovanje...

 

Ova kompanija kombinuje stil klasičnog sportskog automobila iz 60-tih godina sa modernom tehnologijom, a proizvođač tvrdi kako njegov automobil „bez napora“ može odvesti dvije osobe sa prtljagom na put od Londona do St. Tropeza. Model koji je izradila Jaguarova kompanija za restauraciju i preradu sportskih modela Woodham Mortimer nosi naziv WM Sport GT, a odlikuje se unaprijeđenim mehaničkim komponentama, enterijerom i sigurnosnom opremom. Iako na prvi pogled izgleda kao standardni klasični E-Type, detaljnim pregledom se mogu otkriti značajne razlike. Kao prvo, Woodham Mortimer je blago proširio karoseriju, a tu je i značajan broj hromiranih dodataka. Poznavaoci ovog modela će odmah uočiti branike izmijenjenog oblika, a unutrašnjost je presvučena kožom i Alcantarom. Tu je i novi upravljač i papučice komandi zajedno sa pretincem za sitnice obložen kožom.

 

 

Najveća izmjena se nalazi ispod poklopca motora gdje je originalni šestocilindraš zamijenjen modernim 4,7-litarskim agregatom koji isporučuje 400 KS. Ova snaga se isporučuje na zadnju osovinu preko petostepenog manuelnog mjenjača WM i Powerloc diferencijala sa ograničenim proklizavanjem. Ovo sve nadopunjuju kočnice sa samoventilirajućim diskovima sa šest klipova naprijed i četiri klipa pozadi. Tu je poboljšani sistem ovjesa i novi anti-roll bar kako bi se osigurala sigurnost i udobnost u vožnji.

 

 

 

Ovaj WH Sport GT nije nimalo jeftin i njegova cijena se kreće imeđu 357.600 i 380.000 Eura u zavisnosti od specifikacija i zahtjeva kupaca.

Datum objave: 23/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook