Naslovna > Automobili > Hyundai > i10 > i10 stiže ove godine

Hyundai

i10 stiže ove godine

Hyundai će ove godine javnosti predstaviti svoj najmanji model, i10 koji će imati novi dizajn ali i određene novine u samoj unutrašnjosti

U septembru ove godine, na Salonu automobila u Frankfurtu Hyundai bi javnosti trebao predstaviti model i30. Najmanji Hyundai u gami bi trebao dobiti agresivniji izgled sa novim svjetlosnim sekcijama, većom maskom, izraženijim linijama i elegantnim okvirima oko svjetala za maglu i LED dnevnih svjetala, koja će se također naći na ovom modelu. 

 

Novi i10 bi trebao nositi oznaku 2014. za modelsku godinu a u unutrašnjosti će  ponuditi touch screen, te start/stop sistem sa kojim će ovaj gradski mališa imati izrazito nisku emisiju Co2. I ovaj će model pratiti trend „downsizinga“ pa se ispod poklopca motora očekuje  1.0-litarski benzinac sa tri cilindra, koji će biti uparen sa petostepenom manuelnom ili četverostepenom automatskom transmisijom.  Špekuliše se čak da bi se i10  na tržištu mogao pojaviti i kao sedan, no o tome još uvijek nema zvaničnih informacija.  

Datum objave: 08/01/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook