Naslovna > Automobili > Hyundai > i30 > i30 Fastback N u sportskom stilu

Hyundai

i30 Fastback N u sportskom stilu

Na Sajmu automobila u Parizu pojavio se još jedan kompaktni sportski automobil, ovoga puta je riječ o Hyundaiju i njegovom novom modelu i30 Fastback N koji stiže sa solidnim performansama…

Ovo je definitivno još jedan praktičnijem sportski automobil koji se itekako može pohvaliti performansama. Iz Hyundaija tvrde da je i30 Fastback N prvi petovratni coupe u C segmentu. Novi član N porodice je usvojio isti agresivni dizajn kao i prethodna dva modela, ali je taj dizajn adaptiran zbog njegovog drugačijeg dizajna koji ovom modelu omogućava da bez problema bude vozilo koje će svakodnevno olakšavati život svom korisniku.

Hyundai i30 Fastback N pokreće već poznati 2,0-litarski turbobenzinac koji isporuluje 246 KS, odnosno 271 KS u verziji opremljenoj s opcionim Performance Package paketom opreme. Bez obzira na odabir motora, obrtni moment iznosi 353 Nm, odnosno privremenih 378 Nm ukoliko se aktivira overboost opcija. Snaga pomenutog motora se prenosi preko šestostepenog manuelnog mjenjača. Osnovni model Fastbacka od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,4 sekunde, dok je snažnijem za taj cilj potrebna 6,1 sekunda. Maksimalna brzina obje verzije iznosi 250 km/h. Vozaču će na raspolaganju biti pet modova vožnje i to Eco, Normal, Sport, N i N Custom. Navedene modove vozači će lako moći odabrati putem dugmadi na upravljaču, a N mode meni na instrument klasteru služi za podešavanja na motoru, zvuka izduvnog sistema i slično.

Datum objave: 06/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook