Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > i4 debituje u Ženevi

BMW Concept i4

i4 debituje u Ženevi

BMW je potvrdio otkrivanje novog konceptualnog modela u Ženevi pod nazivom Concept i4, koji će predstavljati rivala Tesli Model 3...

 

BMW je već ranije protvrdio informaciju o dolasku serijske verzije modela i4, koji bi se trebao naći u prodajnim salonima naredne godine, sa električnim pogonskim sklopom od 523 KS koji omogućava autonomiju od 595 kilometara prema WTLP testovima. BMW i4 će pokretati novi električni motori eDrive pete generacije sa baterijom od 80 kWh integrisanoj u donjem dijelu vozila. BMW naglašava da je ovaj sistem dizajniran da bude male ukupne težine koja iznosi 550 kg, i kao takav omogućava i4 da postigne ubrzanje od nule do 100 km/h za oko četiri sekunde i razvija maksimalnu brzinu veću od 200 km/h.

 

 

Proizvođač je još dodao kako bi se model i4 mogao nuditi sa različitim veličinama baterije i nivoima performansi. Ova električna platforma sadrži najnoviju BMW-ovu tehnologiju punjenja koja kao i na Audiju E-Tron podržava snagu do 150 kW. Uz pomoć ovog sistema i4 može napuniti bateriju od nula do 80 procenata za oko 35 minuta, odnosno autonomiju od 100 kilometara svakih šest minuta.

Datum objave: 25/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook