Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > I.D. Neo sa autonomijom od 550 km

Volkswagen

I.D. Neo sa autonomijom od 550 km

Električni automobil njemačkog giganta uveliko je u fazi testiranja, iako se još krije ispod kamuflažne folije, neki detalji o ovom vozilu su ipak došli do nas...

VW grupacija, kao i većina proizvođača sada dosta pažnje posvećuje elektrifikaciji vozila, a naročito onim čisto električnim. Iako njegovo ime još nije zvanično potvrđeno prvi mali hečbek EV ove kompanije bi se trebao zvati Neo. Novi model stiže sa nešto drugačijim dizajnom, nego što je to do sad bio slučaj kod Volkswagena, ovo vozilo nema tradicionalnu VW masku, dok usicnici za vazduh najvjerovatnije služe za hlađenje baterijskog paketa ili čisto zbog estetike.

 


Neo će se naći na novoj MEB platformi, bez SUS motora, a proizvođač navodi autonomiju od 330 km u osnovonoj verziji, koja bi do stotke trebala stići za manje od 8 sekundi. Snažnija varjanta bi trebala preći 220 km više, a baterije će biti moguće puniti uz pomoć brzog 125 kW-nog punjača na kom bi se do 80% kapaciteta mogle napuniti za oko 30 minuta. Još jedna zanimljiva činjenica jeste da će se pogonska snaga prenositi na zadnju osovinu, zbog boljih vozačkih osobina. Na tržište bi trebao stići naredne godine, a njegova proizvodnja bi trebala da se realizuje u najvećoj fabrici električnih vozila u Cvikauu, u Istočnoj Njemačkoj, čiji je godišnji kapacitet 333,000 vozila.

Datum objave: 14/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook