Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > X Klasa > Idealan kamion za urbane ratnike

Mercedes-Benz X-Klasa by Kahn Design

Idealan kamion za urbane ratnike

Tunerska kuća Kahn Design je odlučila da probudi „tamnu stranu sile“ na Mercedesovoj X-Klasi...

Iako je nedavno obustavljena proizvodnja pick-up modela X-Klase, stručnjaci navedene tunerske kuće su odlučili da udahnu „novi život“ ovom modelu sa „army chic“ stilom po cijeni od 70.590 eura po primjerku. Na eksterijeru vozila se ističe revidirana rešetka hladnjaka sa istaknutim vertikalnim šipkama i veliki bull bar mat crne boje. Ispod širokih blatobrana se nalazi set 22-inčnih naplataka sa pet krakova i ventilirajućim otvorima. Ispod vrata se nalaze i bočni stepenici koji olakšavaju ulaz u ovo prilično visoko vozilo. Karoserija je presvučena 3D teksturom crne boje satenskog finiša.

 

 

 

Ukoliko je kupcima ovaj impozantan pick-up previše „civilnog“ karaktera, Kahn nudi opciju ugradnje neprobojnih stakala. Kompanija tvrdi da je materijal koji koristi laganiji od onog koji se ugrađuje na standardna oklopna vozila. U kabini se nalaze sjedišta presvučena kožom visoke kvalitete sa kontrastnim šavovima i prugama u crvenoj boji.

 

 

 

 

 

 

 

Iako je X-Klasa prestala sa proizvodnjom, Mercedes i dalje razmatra proširenje ponude novom linijom pick-upa. Špijunske snimke testnog modela koje kruže internetom potvrđuju ovu informaciju, a Mercedes je takođe razmatra o mogućnosti ponude V8 agregata u novom pick-up modelu...

Datum objave: 20/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook