Naslovna > Automobili > Mitsubishi > L200 > Idealna opcija za avanturiste

Mitsubishi L200

Idealna opcija za avanturiste

Za sve istinske ljubitelje prirode, Mitshubishi je u saradnji sa GentleTent kompanijom pripremio specijalno dizajniran šator za model L200, sa kojim će istraživanje na otvorenom biti upotpunjeno...

Mitsubishijeva legendardna prošlost u posljedne vrijeme sve više blijedi, naročito u Evropi, gdje je proizvođač odlučio da zaustavi razvoj novih modela, a umjesto toga rebrandiraće i prodavati automobile proizvedene od strane Renaulta. Ipak, čini se da kompanija još uvijek ima nekoliko asova u rukavu za kupce na Starom kontinentu. Kompanija je lansirala pametni šator za model L200, namjenski konsturisan za kampovanje na otvorenom, a takozvani GT Pick Up nastao je u saradnji Mitsubishi Deutschlanda i GentleTent-a.

 

 


Prema dostupnim informacijama, šator se naduvava prenosnim vazdušnim kompresorom ili ručnom pumpom za naduvavanje. Kada se u potpunosti naduva, prostor za kampovanje ima dužinu od 150 cm, unutrašnju visinu od 213 cm, pet prozora i ulazna vrata. Mitsubishi kaže da bi bočni zidovi trebali ostati sigurni čak i pri vjetru brzine do 113 km/h. Šator je napravljen od vodootpornog materijala i težak je samo 27 kg kada je potpuno ispuhan. Koliko je poznato, Mitsubishijev kamper trenutno je dostupan samo u Njemačkoj, a cijena za pametni šator iznosi 3,410 eura.

Datum objave: 03/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook