Naslovna > Teme > „Idemo na babine“ sa Daciom Dusterom

Guma M podržala humanitarni projekat

„Idemo na babine“ sa Daciom Dusterom

Isporukom novog Dacia Dustera bez marže i popratnih troškova kompanija Guma M podržala je projekat „Idemo na Babine“ udruženja „Obraduj nekog“…

 

Generalni uvoznik za vozila Renault, Nissan i Dacia za našu zemlju kompanija Guma M d.o.o. iz Mostara od svog osnivanja 1995. godine do danas uvijek je nalazila načina i sredstava da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svojim posljednjim gestom dobre volje, u okviru kojeg je sarajevskom udruženju „Obraduj nekog“ isporučen potpuno nov terenski automobil Dacia Duster bez uračunate marže i mnogih ostalih troškova, ova društveno odgovorna kompanija skrenula je pažnju bh. javnosti na sebe. Guma M je tako još jednom pokazala poslovnoj zajednici u kojem pravcu bi u budućnosti mogli da daju podršku pojedincima, ali i udrženjima koja se u ovim ekonomski teškim vremenima maksimalno trude da olakšaju život socijalno ugroženima, u ovom slučaju „bebama Bosne i Hercegovine“.

 

 

Vođena idejom da treba pomagati drugima, a posebno onima koji svoju energiju, vrijeme i pažnju poklanjaju olakšavanju svakodnevice socijalno ugroženim kategorijama, kompanija Guma M se odlučila da pomogne udruženje „Obraduj nekog“ koje već tri godine sprovodi jedinstven projekat na bh. tlu pod nazivom „Idemo na babine“. Podsjećamo da je cilj ovog projekta koji je veoma brzo prerastao Kanton Sarajevo i proširio se na cijelu BiH da se pomogne najugroženijim porodicama, odnosno majkama, porodiljama i njihovim bebama koji žive u veoma teškim materijalnim uslovima i uglavnom daleko od urbanih sredina. U okviru ovog projekta članice udruženja „Obraduj nekog“ svakodnevno borave na terenu i obilaze po nekoliko beba, odnosno pedesetak mjesečno i donose im neophodne namirnice: obuću, odjeću, pelene i ostale potrepštine koje su neophodne u odgajanju najmlađih građana naše zemlje. Većina njih nalazi se u zabačenim krajevima do kojih se često ne može doći ničim drugim osim terenskim vozilom. U nastavku teksta prenosimo dio pisma predsjednice Udruženja „Obraduj nekog“ Aide Sadiković Mehonić, u kojem ona obrazlaže razloge nabavke novog vozila i zahvaljuje se na razumijevanju kompaniji Guma M iz Mostara:

 

„Jednog dana smo upoznali jednog čovjeka koji nas ne prestaje oduševljavati, mladog Davorina Vidačkovića iz kompanije Guma M koji nam saopštio nešto o čemu nismo mogli ni sanjati. Dobili smo Dacia Duster, potpuno novog, bez pređenog kilometra, sa punom opremom, mnogo, mnogo jeftinije nego što je njegova cijena i vrijednost! Društveno odgovorna kompanija Guma M potpuno se odrekla svoje zarade na ovom vozilu, te je učestvovala u kupovini istog. Tako smo mi potpuno novo vozilo dobili po cijeni polovnog sa kojim se ne bismo usudili obići sve ove bebe. Guma M nije mislila samo na naše bebe, mislila je i na nas, našu sigurnost, zdravlje i stres kojem se svakodnevno izlažemo s obzirom da je naš život život na točkovima. Oni su se potrudili da taj život bude udoban i ugodan i na tome im jedno veliko hvala!” Humanitarni rad kompanije Guma M neće se zaustaviti sa isporukom novog Dustera, već će od Nove godine svaki naredni mjesec članicama udruženja  „Obraduj nekog“ nabaviti i hranu, pelene i sve ostale potrepštine za bebe.

 

 

Datum objave: 15/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook