Naslovna > Automobili > Infiniti > Q50 > Infiniti predstavlja koncept QX50 na Detroit Auto Showu

Infiniti

Infiniti predstavlja koncept QX50 na Detroit Auto Showu

S početkom sljedeće godine na Detroit Auto Showu Infiniti će predstaviti QX50 Concept

Novi Infinitijev koncept QX, koji nije daleko od serijske proizvodnje, bit će predstavljen na Detroit Auto Showu koji je na programu sljedećeg mjeseca. Po karakteristikama će spadati u SUV vozila srednje kategorije ali premium izvedbe kao što je slučaj sa svim modelima sa značkom Infinitija.
Dizajn je evolucija ranijeg koncepta QX Sport koji je služio kao pokazni poligon za sve buduće modele. Barem na osnovu fotografije ne može se poreći da karoserija djeluje sportski elegantno.
Unutrašnjost kabine predstavlja mješavinu modernih ali i futusrističkih linija. Sve je podređeno maksimalnom užitku putnika - od bogate opreme i ergonomije do skupih ugradbenih materijala.

 


Obzirom da su u posljednje vrijeme novi automobili nezamislivi bez raznih sistema za (polu)autonomnu vožnju tako ni novi Infiniti neće biti bez njih. Šta više, fabrika obećava da će na tom polju QX50 kada stigne u serijsku proizvodnju biti korak ispred ostalih.
Većina tehnoloških rješenja sa koncepta QX50 ubrzo će biti dostupna u večini Infinitijevih modela. Po nekim informacijama konkretne premijere se mogu očekivati do sajma automobila u Ženevi koji je na programu s početkom marta...

Datum objave: 31/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook