Naslovna > Automobili > Infiniti > QX80 > Infiniti QX80 Facelift

Infiniti

Infiniti QX80 Facelift

Infiniti će za nekoliko dana u Dubaiju otkriti redizajniranu verziju svog velikog SUV-a QX80...

Već se na osnovu prve službene fotografije može reći da veliki QX80 izgleda, najblaže rečeno, impozantno. Nova maska motora i moderne svjetlosne grupe sa najjnovijom LED tehnologijom djeluju vrlo upečatljivo. U sklopu redizajna ugrađeni su i novi otvori za ventilaciju kočnica te još neke sitnice koje kao cjelina daju željenu svježinu.
Ažurirana su zadnja svjetla i odbojnik što uz dodatak kromirane letvice djeluje otmjeno. Serijski se isporučuju točkovi od 20 inča dok će se uz odgovarajuću nadoplatu putnici kotrljati na točkovima od 22 inča.

 


Na žalost unutrašnjost nije pretrpjela nekakva značajna poboljšanja što ni u kojem slučaju ne znači da je staromodna. Istina, tu su nove drvene obloge i redizajnirani držači za čaše. Tu je i novo osvjetljenje instrument table, crni tepih, bogatija akustična izolacija i bolji multimedijalni sistem predviđen za putnike na zadnjoj klupi.
Obzirom na lokaciju predstavljanja ne ćudi nas što motor dolazi u vidu 5,6 litrenog V8 benzinca sa 400 KS i 560 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se na pogonske točkove prenosi preko automatskog mjenjača sa 7 stepeni prenosa. Nešto zahtijevniji kupci moći će nadoplatiti i za pogon na sva 4 točka....


 

Datum objave: 11/11/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook