Naslovna > Vijesti > Infinity Q inspiration Concept

Novi oblik limuzina budućnosti

Infinity Q inspiration Concept

Nakon pojavljivanja u javnosti sa ne toliko detaljnih fotografija ovog koncepta, Infinity je konačno zvanično predstavio Q Inspiration na ovogodišnjem sajmu automobila u Detroitu.

Hrabri dizajn budućih premium sedan  limuzina je ugledao svjetlost dana i potvrdio najavljenu viziju budućnosti po viđenju Infinitijevih dizajnera i inženjera. Ljepota je subjektivna stvar, ali u svakom slučaju koncept je fascinantan. Na prvi pogled se primjeti vrlo dugo prednje vjetrobransko staklo sa daleko postavljenom gornjom linijom, skoro na na samoj sredini krova. Napred su široki i veliki usisnici za zrak, niska linija krova teče prema zadnjem dijelu po uzoru na neke fastback modele, dok je na zadnjem dijelu vozila prtljažnik sa integrisanim repom i oštrom linijom uskih svjetlosnih grupa u LED tehnologiji. Minimalistički enterijer  čistih linija i bez previše detalja je vrlo jednostavan, pruža veliki prostor i  kao takav djeluje potpuno podređen maksimalnoj udobnosti vozača i putnika.  Inovativni VC- Turbo powertrain tehnologija je projektovan da koristi snagu turbo benzinskog motora varijabilne kompresije u simbiozi sa velikim obrtnim momentom dizel ili električnog motora.

 

Inteligentnim upravljanjem obe pogonske jedinice, ova tehnologija je sposobna da za vrijeme vožnje kontinuirano mjenja parametre motora  poput kompresionog odnosa, vremena ubrizgavanja i pritiska turbo punjača, sve u smislu ekonomičnije  raspodjele snage i poboljšanja performansi. Novi PROPILOT sistem je korak prema autonomnoj vožnji bez učešća vozača, ali je u Q Inspiration zamišljen kao kopilot koji preuzima na sebe manje zahtjevne zadatke kod upravljanja vozilom, dok bi ultimativnu kontrolu nad kretanjem ipak imao vozač. Q Inspiration Concept nije namjenjen prodaji nego je poslužio za predstavljanje novog dizajnerskog smjera i promovisanje ugrađene tehnologije. „Premium sedan segment je postao vrlo konzervativan. Infinity Q Inspiration nešto što bi se moglo svidjeti mlađoj populaciji, koji žele moderan dizajn i inspirativne nove tehnologije“- izjavio je Christian Meunier, potpredsjednik INFINITY Global Division.

Datum objave: 18/01/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook