Naslovna > Automobili > Opel > Corsa > Inovativan električni automobil za reli kao umjetničko djelo s porukom

Opel Corsa

Inovativan električni automobil za reli kao umjetničko djelo s porukom

Videozapisom o automobilu Corsa Rally Electric koji je dizajnirala Elisa Klinkenberg pokrenuta je kampanja na društvenim mrežama. Inovativan električni automobil za reli postaje umjetničko djelo s porukom...

Električni automobil Opel Corsa Rally Electric ističe se kao zvijezda prvenstva ADAC Opel Electric Rally Cup „powered by GSe”. Opel i potpuno električna Corsa za reli takmiče se kao lideri u svetu relija, ostavljajući dubok utisak svojom inovativnošću, sportskim ubrzanjem i performansama. Opel Corsa Electric kao vozilo za reli bez lokalnih emisija dodatno dobija na značaju zahvaljujući umjetnici Elisi Klinkenberg koja je transformisala vozilo u impresivan „umjetnički automobil”, pokretno platno sa porukom, kako se može vidjeti u novom video zapisu o kreativnom procesu. Rebecca Reinermann, potpredsjednica marketinga za Opel/Vauxhall: „Svijetom automobilizma i umjetnosti u prošlosti su dominirali muškarci, no mi se zalažemo za raznolikost na prvenstvu ADAC Opel Electric Rally Cup. Budućnost automobilizma nije samo elektrifikovana, već i raznolikija. Automobilom Corsa Rally Electric koji je dizajnirala Elisa Klinkenberg želimo istaknuti da Opel više nego ikad odlikuju električna energija, dinamičnost i raznolikost, a time i napredak, čak i izvan svijeta automobilizma.”

 

 

 


Opel Corsa Rally Electric, pokretana isključivo električnom energijom, predstavlja korak naprijed u odnosu na tradicionalna reli vozila. U trci, tri ženska tima se suočavaju s muškim konkurentima za osvajanje titule na ovogodišnjem prvenstvu, čime šalju snažnu poruku o jednakosti. Sličnu poruku šalje i Elisa Klinkenberg, umjetnica koja je bila profesionalna sportistkinja do 2011. godine, a sada spaja ova dva svijeta kroz svoje slike. Inovativni koncept ADAC Opel Electric Rally Cup pruža izvrstan primjer podrške mladim talentima i promocije električne mobilnosti u cilju očuvanja okoline. U ovom kontekstu, Elisa postaje izvanredna ambasadorka, zajedno sa Opelom, ističući povezanost između automobilizma, umjetnosti, rodne ravnopravnosti i životnog stila. Njihova sinergija ima moć da inspiriše nove generacije, posebno žene, otvarajući nove horizonte.

 


Elisa Klinkenberg: „Svidjela mi se ideja automobila kao praznog slikarskog platna koje se može pretvoriti u umjetničko djelo s jasnom porukom. Automobil Corsa Rally Electric za reli voze žene i dokaz je da zajedno možemo mnogo toga postići! Izazov je bio prenijeti tu poruku na umjetnički način.” Sa svojim zelenim, bijelim, ružičastim i crvenim tonovima, ovaj izuzetni "umjetnički automobil" unosi novu energiju u liniju električnih reli automobila Corsa. Na crnom krovu, bijelim slovima ističe se reč "E[M]POWER!" koja nosi duboko značenje. Ova riječ ne samo da simbolizuje snagu električne energije koja pokreće sve automobile na prvenstvu, već takođe označava i snagu ženskih timova koji se takmiče. Da bi dodatno istakla ovu poruku samopouzdanja, umjetnica je oslikala bočne strane automobila sa istaknutom porukom: „Mi odabiremo svoj put. Mi smo predvodnice. Pokreće nas samopouzdanje. Pokreće nas vjetar u leđa. Mnogo nas je i dižemo glas. Vrijeme je da žene sjednu za volan.”

 


Opel je u saradnji sa Elisom Klinkenberg udahnuo novu dimenziju konceptu "modernog njemačkog" stvarajući tako osnovu za identitet ovog brenda. Osim toga, "umjetnički automobil" Opel Corsa Rally Electric označava početak obimne kampanje na društvenim medijima. Dodatne informacije uskoro će biti dostupne putem Instagram naloga i kanala brenda Opel i Elise Klinkenberg na društvenim mrežama.

Datum objave: 22/08/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook