Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Insignia Cross Four

Opel

Insignia Cross Four

Slijedeći trenutne trendove u autoindustriji Opel je predstavio robusniju i za makadamske puteve stvorenu Insigniju koja je nastala na karavanskoj izvedbi

Nekoliko modela različitih proizvođača je nastalo upotrebom istog recepta: karavansku izvedbu učiniti malo robusnijom i prilagoditi je nekoj „light off-road“ vožnji. Tako smo dobili Alfa Romeo Crosswagon Q4, Peugeot 508 RXH, Volkswagen Passat Alltrack i Škodu Octaviu Scout.

 

Dugo se govorilo da će i Opel upotrijebiti ovaj recept, a sada je to i ozvaničeno. Na modelu Insignia Sport Tourer (karavan), Opel će izraditi Insigniu Cross Four koja će biti konkurent upravo gore nabrojanim modelima. Glavne odlike ovog modela  su robusnost, naglašeni branici, dodatni zaštitni elementi, obloge oko blatobrana, 18-inčni alu točkovi, srebreni krovni nosač... Unutrašnjost je dobila bogatiju opremu  pa se između ostalog mogu naći cruise control, sjedišta sa el. podešavanjem, dvozonska klima, Bluetooth, USB priključak itd. Za sada je saopšteno da će Insigniju Cross Four pokretati 2.0-litarski CDTI, koji će biti dostupan u varijantama od 160 KS i 195 KS. Ovaj agregat biće uparen sa automatskom ili manuelnom transmisijom, a snaga će se prenositi na sve točkove.  Model će biti opremljen i Opelovim Flex Ride  ovjesom, koji omogućava  podešavanje pritiskom na dugme.  Najavljeno da je da bi se model u prodaji mogao naći ove godine, a svjetska premijera bi se mogla desiti na predstojećem Salonu u Briselu. 

Datum objave: 04/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook