Naslovna > Automobili > Hyundai > Kona > Inspirisan izgledom morskog psa

Hyundai Kona

Inspirisan izgledom morskog psa

Hyundai se sprema da izbaci na tržište redizajniranu verziju svog najmanjeg SUV modela Kona...

Konkurent Škode Kamiq na tržištu je do sada najavljivan nizom teaser fotografija, a u prodaji bi se trebao naći do kraja ove godine. Fotografije redizajniranog modela nam daju nagovještaj kako bi nova Kona trebala izgledati. Prema Hyundaiju redizajnirani model bi tebao dobiti „širi stav i prednji kraj inspirisan glavom morskog psa“, dok se na nedavno potvrđenoj verziji N Line crossovera mogu primjetiti i nova, tanja dnevna svjetla i tri proreza sportskog stila ispod poklopca motora.

 

 

Prema riječima proizvođača, Kona N Line će dobiti sportski izgled inspirisan aktuelnom linijom N modela. Kona će dobiti veće vazdušne usisnike i prednji branik agresivnijeg izgleda. Crna rešetka hladnjaka saćastog oblika sa oznakom N Line zaokružuje novi izgled prednje strane vozila. Na teaser forogafijama se ne mogu vidjeti detalji koji bi mogli opisati ostatak automobila, ali suptilnije izmjene se predviđaju na stranama i zadnjem dijelu, ograničene na LED svjetlosne grupe i novi set naplataka i nijansi boja koje kupci mogu odabrati po želji.

 

Tehnički detalji još uvijek nisu objavljeni, ali pretpostavlja se da će Kona dobiti novu informacionu tehnologiju iz Hyundaijeve linije, a digitalna instrument tabla će biti dostupna po prvi put u ovom modelu. Što se tiče pogona, linijski model će i dalje „nositi“ 48-voltnu „blagu“ hibridnu tehnologiju. Tu će se takođe naći i plug-in hibridni pogon, a kasnije bi trebala uslijediti i potpuno električna varijanta.

 

Što se tiče dugo očekivanog i špijuniranog modela Kona N od 250 KS, po svemu sudeći on bi se mogao očekivati kasnije tokom 2021. godine kao još jedna stepenica razvoja ovog SUV-ja.

Datum objave: 26/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook