Naslovna > Automobili > Rolls-Royce > Wraith > Inspirisan pogledom iz svemira

Rolls-Royce Wraith

Inspirisan pogledom iz svemira

Rolls-Royce je izradio model Wraith prema specijalnoj narudžbi klijenta iz Abu Dabija pod nazivom Wraith – Inspired by Earth

Ovaj jedinstveni model sadrži mnoštvo stilskih izmjena i umjetničkih izražaja sa tematikom naše planete gledane iz svemira. Na poklopcu motora se nalazi umjetničko djelo slikano air-brush tehnikom koje predstavlja Bliski Istok gledan iz svemira. Za izradu ove kreacije je bilo potrebno više od 100 radnih sati.

 

 

 

Ostatak karoserije ovg jedinstvenog modela je završen u Royal Blue nijansi, koja predstavlja 75% površine planete koje je prekrivena vodom. U kabini se nalaze presvlake od Moccasin kože, koja oponaša pijesak pustinje Emirata. Tu su i naglasci Cobalto plave i Emerald zelene boje koji predstavljaju zelenilo i vodene tokove.

 

 

 

 

 

 

Na kontrolnoj ploči se nalazi i jednstvena furnir obloga na kojoj se nalazi realna satelitska slika Bliskog Isoka gleana iz svemira takođe izrađena air-brush tehnikom. Jedinstvena grafika infotainment sistema prikazuje siluetu Sunčevog sistema, a proizvođač je na krovu takođe oslikao identičan motiv.

 

 

 

 

 

 

Kao i standardni Wraith, ovaj jedinstveni model pokreće 6,6-litarski V12 twin-turbo agregat koji isporučuje 633 KS i 870 Nm obrtnog momenta. Ukupna snaga se prenosi na zadnju osovinu preko osmostepenog automatskog mjenjača, a proizvođač tvrdi da ovaj luksuzni coupe može postići sprint od nule do 100 km/h za 4,5 sekundi.

Datum objave: 30/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook