Naslovna > Automobili > Hyundai > Ioniq > Ioniq EV “Prvak vrijednosti” drugi put

Hyundai

Ioniq EV “Prvak vrijednosti” drugi put

Ovakve nagrade se temelje na stvarnim podacima s tržišta, pokazujući snagu hyundaijevih proizvoda na području električnih vozila. Porodica modela Ioniq nastavlja privlačiti nove kupce našoj marki, zahvaljujući konkurentnim vozačkim osobinama, inovativnoj tehnologiji i dugoj garanciji, rekao Hofmann...

Njemački automobilski magazin Auto Bild i nezavisna marketinška konzultantska kuća Schwacke proglasili su Hyundai Ioniq EV za Prvaka vrijednosti u kategoriji električnih vozila drugu godinu zaredom. Nagrada se dodjeljuje u 13 kategorija za automobile s najstabilnijim očuvanjem vrijednosti vozila. Ove godine Auto Bild i Schwacke birali su Prvake vrijednosti po 15. puta. Nagrada se temelji na predviđenom ostatku vrijednosti automobila nakon četiri godine uz godišnji broj prijeđenih 10.000 km. Kao i 2017, Hyundai Ioniq EV je osvojio prvo mjesto u kategoriji električnih vozila s najvećim ostatkom vrijednosti u svom segmentu - 58,61 odsto. "Vrlo smo ponosni što je naš Ioniq EV drugi put zaredom osvojio nagradu Prvaka vrijednosti", rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik za marketing i proizvode kompanije Hyundai Motor Europe. "Ovakve nagrade se temelje na stvarnim podacima s tržišta, pokazujući snagu hyundaijevih proizvoda na području električnih vozila. Porodica modela Ioniq nastavlja privlačiti nove kupce našoj marki, zahvaljujući konkurentnim vozačkim osobinama, inovativnoj tehnologiji i dugoj garanciji", rekao je on.

 

 

Ioniqova petogodišnja garancija bez ograničenja broja prijeđenih kilometara jest prava vrijednost za kupca, a uključuje i petogodišnju garanciju mobilnosti te pet godina preventivnih pregleda vozila. Na bateriju Hyundai daje garanciju u trajanju od osam godina ili 200.000 km. To se odnosi na sva vozila kupljena kod ovlaštenih prodavača Hyundaija. Hyundai Ioniq prvi je svjetski automobil s tri električna pogonska sistema u jednoj karoseriji: prodaje se kao hibrid, plug-in hibrid te električni model, pružajući tako ekološku mobilnost dostupniju svima. Ioniq je dio hyundaijeve globalne strategije održive mobilnosti prema kojoj je plan lansirati 18 novih ekoloških modela do 2025. godine što uključuje osam hibridnih, četiri plug-in hibrida, pet električnih vozila i jedno vozilo s pogonom na gorive ćelije.

Datum objave: 29/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook