Naslovna > Automobili > Mini > Clubman > Istorijski dizajn u kombinaciji sa visokokvalitetnim detaljima

2014 Mini Clubman Concept

Istorijski dizajn u kombinaciji sa visokokvalitetnim detaljima

Mini će svoj Clubman Concept predstaviti na nadolazežem sajmu automobila u Ženevi…

Na sajmu automobila u Ženevi, Mini će da predstavi svoj Mini Clubman Concept, koji će da prikaže novu dizajnersku filozofiju ovog brenda za više klase automobila. Pri tome, ovaj model je duži za ćak 26 cm i 17 cm širi u odnosu na sadašnju, aktuelno verziju Mini Clubman modela. Koncpet izgleda zaista jedinstveno i sofisticirano. Lijep je i elegantan, a iskonski dizajn ovog mini automobila upotpunjen je kvalitetnim i odabranim materijalima. Iako ima nešto veće dimenzije, Mini Clubman koncept je zadržao sve karakteristike tipičnog Mini modela.

 

 

 

 

 

 

Ovo je prvi koncept koji je opremljen tzv. AirBreather sistemom sa strane. Naime, ovaj sistem podsjeća na dizajnersku temu AirCurtains sistema prednjeg spojlera. Pored toga, ono što je još karakteristično za ovaj automobil jesu podijeljena vrata, koja dodatno olakšavaju unos tereta. Pored standardnih četvoro vrata, automobil posjeduje i dvoje vrata sa zadnje strane, slično kao i kod dostavnih automobila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimenzije automobila su 4233 mm dužine, 1844 mm širine i 1450 mm visine. Automobil takođe raspolaže sa setom od 19 – inčnih točkova od legure aluminijuma. Pogonski agregati kojima će da raspolaže Mini Clubman Concpet su 1,5 litarski sa tri cilindra, kao i 2.0 litarski motor sa četiri cilindra, u verziji na dizel i benzin. Preko šestostepene manuelne ili opciono automatske transmisije, snaga će se prenositi sa motora na točkove. 

Datum objave: 26/02/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook