Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Tonale > Italijanski Crossover dolazi kao električni hibrid

Alfa Romeo Tonale

Italijanski Crossover dolazi kao električni hibrid

Poslije mnogo nagađanja sada je i zvanično najavljeno novo izdanje Tonalea sa Pllug-in hibridnom pokretnom jedinicom, što ga čini prvim Alfa Romeovim vozilom sa ovom ponudom...

Još u aprilu ove godine moglo se sa velikom sigurnošću reći da će Tonale dobiti svoju električnu, hibridnu varijantu ali zvanična potvrda ove pretpostavke stigla je tek ovih dana. Ovu vijest je izdala Stellantis grupa nakon sastanka izvršnog direktora Jean-Philippe Imparata sa menadžmentom. Nezvanične informacije govore da će novi Pllug-in hibridni Tonali koristiti Jeep Compas platformu koja omogućava elektrifikaciju. Dok se prema dostupnim špijunskim fotografijama od prošlog mjeseca, može naslutiti da će ovaj model po izgledu, biti sličan premijernom konceptu, koji je predstavljen prije dvije godine na sajmu automobila u Ženevi.

 

 

 

 

 

Velom tajne za sada ostaje obavijen izgled kabine, mada postoje pretpostavke da dizajn unutrašnjosti neće biti futuristički orijentisan kao kod premijernog modela. Pretpostavlja se takođe, da će hibridni Crossover biti predstavljen početkom sledeće godine, te da će kupcima u Evropi biti dostupan u junu iste godine, za sada je poznato i da će ovaj model stići na tržište Sjedinjenih Američkih Država ali se ne zna datum pojavljivanja.  Nema preciznih informacija o cijeni.

Datum objave: 16/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook