Naslovna > Automobili > Maserati > Quattroporte > Italijanski kraljevski luksuz
FOTO GALERIJA (9)

Maserati Royale Edition

Italijanski kraljevski luksuz

Maserati će lansirati na tržište limitiranu seriju Royale svojih modela Ghibli, Quattroporte i Levante po ugledu na sličnu ediciju iz sredine 80tih godina prošlog vijeka....

 

Najskupocjenije i najluskuznije varijante modela Quattroporte proizvedene u periodu od 1986. do 1990. godine u samo 51 od planiranih 120 primjeraka predstavljale su nešto najraskošnije što je ovaj italijanski proizvođač mogao da ponudi u to vrijeme. Pored pojačanog V8 agregata primjerci iz Royale serije su bile opremljene minibarom i električno podesivim sjedištima presvučenim najfinijom kožom. Nakon tri decenije Maserati je odlučio da „podigne iz pepela“ ovu specijalnu ediciju, na tri aktuelna modela iz ponude koji će biti lansirani na tržište u po 100 primjeraka.

 

Modeli iz edicije Royale će se isticati od sjedišta presvučenim materijalom od kože i vune pod nazivom Pelletessuta, a kupci će moći birati nijansu braon boje sa crnim detaljima. Ova serija će u ponudi imati specijalne nijanse boje karoserije pod nazivom Blue Royale i Verde Royale, a tu su i posebno dizajnirani 21-inčni aluminijumski naplatci. Sva tri modela će biti opremljena bogatom dodatnom opremom koja između ostagog uključuje premium audio sistem Bowers & Wilkins, panoramski krov i na centralnom dijelu znak sa natpisom Uno di cento što znači jedan od stotinu. Maserati Ghibli, Quattroporte i Levante će u ediciji Royale biti opremljeni isključivo trolitarskim V6 dizel agregatima jačine 275 KS i V6 benzinskim agregatima jačine 350 i 430 KS. Knjiga narudžbi za ove jedinstvene modele je otvorena i isporuka kupcima počinje u martu ove godine.

Datum objave: 14/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook