Naslovna > Automobili > Ares Design > Ares S1 > Iz anonimnosti na Salon Prive

Ares Design S1

Iz anonimnosti na Salon Prive

Italijanska kompanija koju vodi bivši direktor Lotusa Dany Bahar predstavila je svoj novi projekt...

Ares S1 je superautomobil limitirane serije koji će „stati na crtu“ aktuelnim modelima Ferrarija, Lamborghinija i McLarena, doduše na pomalo staromodan način. Zbog sve strožijih propisa o emisiji izduvnih gasova, većina modernih superautomobila se kreće putem elektrifikacije i hibridizacije pogona, ali Ares S1 je odlučio ići drugim pravcem – u njega će biti ugrađen konvencionalni 6,2-litarski V8 sa prirodnom aspiracijom.

 

 

 

Proizvođač pogonske jedinice još uvijek nije naveden, ali Ares tvrdi kako će on isporučivati 710 KS koje će omogućiti dostizanje „stotke“ za samo 2,7 sekundi. Kompanija je takođe potvrdila kako će pogonska jedicina isporučivati snagu samo na zadnju osovinu preko osmostepenog mjenjača sa dvostrukim kvačilom.

 

 

 

 

 

 

Kao podršku navedenim performansama, šasija S1 će imati ovjes sa dvostukim nosačima, kovane aluminijumske osovine i adaptivne amortizere. Aktivni zadnji spojler i agresivni aero paket pomoći će održavanju vozila stabilnim na velikim brzinama, a masa bi trebala biti prilično mala jer je veći dio automobila izrađen od karbonskih vlakana.

 

U kabini će se nalaziti kožom presvučena sportska sjedišta, šestougaoni sportski upravljač i mnoštvo dodataka od karbonskih vlakana. Kupci takođe dobijaju digitalni instrument pokazivač, centralni infotainment sistem i dodatni ekran za putnika koji pokazuje informacije kao što su brzina i navigacija.

 

 

 

Prototip ovog superautomobila bi trebao biti predstavljen javnosti u toku ovog mjeseca u Blenheim palati na Salonu Prive 2020. Početak proizvodnje se očekuje u januaru 2021, a prvi primjerci bi trebali biti isporučeni kupcima do kraja proljeća iduće godine. Cijena primjerka bi se trebala kretati oko 495.000 eura.

Datum objave: 17/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook