Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Izdanje „50 Jahre BMW M“ odaje počast 50 godina M istorije

BMW M4, M3

Izdanje „50 Jahre BMW M“ odaje počast 50 godina M istorije

Takođe, bez obzira na lokaciju i opremu, možete očekivati predmete poput posebnih BMW motorsport logotipa umjesto tipičnih okruglih oblika...

Prije 50 godina – tačno 50 godina od 24. maja – dogodila se značajna stvar u svijetu automobilskih performansi. BMW M je rođen i znamo šta se dogodilo od tada. Da podsjetimo, BMW nudi specijalne verzije 2023 M3 i M4 za različita tržišta širom svijeta. Bez obzira na to gdje se nalazite, zovu se Edition 50 Jahre BMW M.

 

 

 


Unutrašnjost ima poseban brend sa Edition 50 Jahre BMW M na pragovima vrata, a naći ćete posebne pločice na konzoli koje identifikuju model zajedno sa proizvodnim brojem. Klasične BMW performanse boje crvena, tamnoplava i plava su rasute po unutrašnjosti. Sa vanjske strane su kovani naplaci za ekskluzivno izdanje i prednji branik od karbonskih vlakana. Svaki model takođe dolazi sa mnoštvom standardnih M Performance dijelova, a za putovanja sa stilom postoji poseban odgovarajući kofer.

 


U Evropi će kupcima biti dostupan M4 u karbonskoj crnoj, Hatch sivoj, Imola crvenoj, Makao plavoj i San Marino plavoj. U Kini, se nudi u Fire Orange i Stratus Grey, odabranim zato što se 50. godišnjica BMW-a M održava tokom kineske Godine tigra. Vrijedi napomenuti da je BMW vratio Techno Violet i Deep Interlagos Blue samo za ovo izdanje, koje je dostupno tek 2023. BMW će proizvesti samo 500, tako da će biti prilično ekskluzivni.

 

 

Na američkom tržištu, cijene za BMW M3 Edition 50 Jahre BMW M počinju od 96.695 dolara. Početak proizvodnje planiran je za jul. Cijene za Evropu još nisu otkrivene.

Datum objave: 24/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook