Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Tonale > Izostanak sa sajma automobila u Ženevi

Stellantis

Izostanak sa sajma automobila u Ženevi

Mediji koji prate automobilsku industriju u Italiji, izvjestili su da grupacija Stellantis, koja u svojoj porodici brendova sadrži najpoznatije marke iz ove zemlje, planira da ne učestvuje na salonu automobila u Ženevi...

Poslije dvije godine pauze uzrokovane globalnom epidemojom COVID virusa, jedan od najpoznatijih i najprestižnijih događaja u svijetu automobilizma vraća se na scenu. Ogranizatori salona automobila u Ženevi prošle nedjelje zvanično su potvrdili održavanje sajma krajem februara naredne godine i tako odmah pokrenuli lavinu špekulacija o tome ko će se i sa čim sve pojaviti u Švicarskoj. Nema sumnje da će ovaj događaj biti jedno od centralnih dešavanja godine u svijetu automobila, te da će privući vodeće svjetske proizvođače i naravno veliki broj zaljubljenika u ljubimce na četiri točka.

 

 

 

 

 

Za sada se još ne zna tačan program i ko će se sve pojaviti i izlagati na sajmu, ali iz Italije ne stižu ohrabrujuće vijesti. Naime mediji izvještavaju da rukovodstvno Stellantis grupacije, koja sadrži 14 brendova, razmišlja i bliže je odluci da ne učestvuje na ovom događaju. Izostanak sa ovog dešavanja bilo bi pravo iznenađenje, jer se očekivalo da brendovi u sklopu Stellantis grupacije budu veoma aktivni tokom sajma, te da bi trebali predstaviti veliki broj modela. Najbolji primjer je Alfa Romeo za koji se smatralo da će predstaviti dugo očekivani SUV Model Tonale i još jedan crossover model. Za sada iz Stellantisa nisu zvanično potvrdili ni dolazak ni izostanak sa sajma, ali značajno je i napomenuti da ova gupacija nije učestvovala da drugom velikom sajmu IAA Mobility, koji je održan prošlog mjeseca u glavnom gradu Bavarske.

Datum objave: 05/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook