Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Izraelska Taavura Grupa preuzima distribuciju u Hrvatskoj i Sloveniji

Renault, Dacia i Nissan

Izraelska Taavura Grupa preuzima distribuciju u Hrvatskoj i Sloveniji

Prodaja će se provesti u obliku kupovine poslovnih udjela, što uključuje prelazak svih trenutno zaposlenih podružnica za uvoz i distribuciju te preuzimanje svih aktivnosti mreže koncesionara u Hrvatskoj i Sloveniji...

U okviru plana Renaulution, Renault Grupa provodi reviziju svoje distribucijske mreže. Prema tim strateškim planovima Renault Grupa i Taavura Grupa sklopili su ugovor o preuzimanju poslova distribucije Renault Grupe u Hrvatskoj i Sloveniji. Prema danas objavljenom službenom saopštenju Renault Grupa odabrala je Taavura Grupu zbog njenog bogatog iskustva u distribuciji automobila. Grupa će imati velike koristi od iskustva lokalnih timova i bliske saradnje s mrežom koncesionara.

 

 

 


„Taavura Grupa poznati je distributer u regiji Srednje i Istočne Europe. Za Alijansu već radi preko Nissana, što je, uz njihovo bogato iskustvo, olakšalo odluku o odabiru Taavura Grupe kao uvoznika. Siguran sam da će zahvaljujući ovom ugovoru Renault Grupa ostvariti ciljeve plana Renaulution u Hrvatskoj i Sloveniji.“, izjavio je Philippe Buros, viši potpredsjednik, odjel prodaje i marketinga i usluga Renault Grupe.

 

 

 

 

„Taavura Grupa ponosna je što je postala članicom porodice Renault Grupe u Europi. Saradnja s Renault Grupom, koncesionarima u Hrvatskoj i Sloveniji te distributerima u Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji i Kosovu, omogućiće nam da se usredsredimo na zadovoljstvo kupaca i ostvarenje prioritetnih ciljeva plana Renaulution na tim tržištima”, izjavio je Ken Lalo, glavni direktor automobilske divizije Taavura Grupe.

Datum objave: 07/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook