Naslovna > Auto moto sport > Izvještaj za subotnju jutarnju etapu SS9 17.02.
FOTO GALERIJA (11)

WRC Rally Sweden

Izvještaj za subotnju jutarnju etapu SS9 17.02.

U petak su, nakon problema sa novim snijegom i hendikepa vodećih u šampionatu koji su krenuli prvi i morali čistit snijeg ostalima, na 3 prva mjesto izbila 3 automobila Hyundai.

Najbolje se snašao Thiery Neuville koji je protutnjao etapama i zasjeo na čelo kolone u petak uveče. Ali u ovo subotnje jutro na SS9 Torntorp etapi, vodeći Neuville je imao problema sa automobilom jer je njegov Hyundai ostao bez paddle- shift  komandi mjenjača. Ova etapa  je izrazito opasna sa velikim brzinskim prosjekom, pa je Neuville morao koristiti  ručne komande mjenjača i uspio završiti peti na etapi. Ipak, uspio je čak povećati svoje vodstvo u odnosu na Andreasa Mikkelsena za 0.3 sekunde, ali se vidjela frustracija na njegovom licu na kraju etape. “Ok, sad moramo da idemo, nemamo drugih problema”- izjavio je Neuville za TV novinare i odvezao se  dalje od ciljne linije etape udarajuću po upravljaču.

 


Andreas Mikkelsen je zadržao drugo mjesto u drugom Hyundai Shell Mobis automobilu, dok je Hayden Paddon izgubio treću poziciju od Citroena  kojeg vozi Craig Breen. Ott Tanak u Toyoti je deveti sa 1 min i 21 sekunde zaostatka, a Sebastian Ogier u Fordu na poziciji broj 12 i velikih 3 minute zaostatka za vodećim Neuvilleom. Poredak na kraju SS9 etape je bio ovakav:

1. 5  T. NEUVILLE/ N. GILSOUL                                HYUNDAI SHELL MOBIS WRT M RC1                   1:26:22.9 
2. 4  A. MIKKELSEN / A. JAEGER-SYNNEVAAG     HYUNDAI SHELL MOBIS WRT M RC1                  1:26:28.1 +5.2
3. 11  C. BREEN / S. MARTIN                       CITROEN TOTAL ABU DHABI WRT M RC1                        1:26:31.7 +8.8

U ovom trenutku se vozi SS 10 Hagfors 1 etapa, i za sada je najbrži Chris Breen…

Datum objave: 17/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook