Naslovna > Automobili > Ford > Bronco > Izvjestan dolazak i na stari kontinent

Ford Bronco

Izvjestan dolazak i na stari kontinent

Evropske ljubitelje nevog Fordovog terenca pod nazivom Bronco, obradovaće vijest da bi ovaj model mogao da bude lansiran i na tržištu Evrope...

Prema riječima Fordovog izvršnog direktora Jima Farleya, potpuno novi SUV model Brnonco bi mogao stići i na tržište starog kontinenta. Prije svega, vžno je napomenuti da je ovaj model već dostupan za naručivanje u Sjedinjenim Američkim Državama, isto tako dio je i strategije Forda da na domaćem tržištu u budućnosti izbacuje samo SUV modele. Takođe, potpuno novi Bronco postigao je ogroman prodajni uspjeh, sa listama čekanja za modele sa dvoje ili četvoro vrata, koje se protežu i do 2022. godine.

 

 

 

 

 


Kada je upitan za novi Bronco i mogućnost njegovog dolaska u Evropu, Jim Farley je rekao par stvari: "Samo čekam da se ti momci [Ford Evropa] odluče." Isto tako, na pitanje da li bi ovaj model mogao uspjeti na ovom tržištu, dodao je: "Apsolutno, funkcioniše. Vidim sve ove Defendere u blizini, apsolutno. Mislim da bi to dobro funkcionisalo. ” Za sada, ispod poklopca motora kupci u SAD-u mogu birati između 2,7-litarskog šestocilindričnog EcoBoost motora sa 330 KS i 563 Nm obrtnog momenta ili 2,3-litarskog četvorocilindričnog EcoBoost motora sa 300 KS i 441 Nm. Takođe, nije poznato hoće li oba pogona doći u Evropu, ali najvjerovatnije da će u ponudi biti samo četvorocilindrični. Poznato je da će ovaj model u budućnosti dobiti i druge verzije, poput Bronco Raptor modela visokih performansi, koji će stići najvjerovatnije sa 3,0-litarskim V6 od 400 KS. Takođe, u kompaniji Ford najavili su potpuno električni SUV model, ali za sada nisu precizirali o čemu je tačno riječ, mada neslužbeni izvori govore da je riječ o električnoj verziji upravo modela Bronco, koja bi mogla izaći nakon performantne varijante Raptor. Cijena ovog modela u SAD-u počinje od 30.000$, mada veliku ulogu igraju paketi opreme i mehaničke postavke, pa tako kupci izdvajaju mnogo više. Što se tiče eventualne cijene u Evropi, procjenjuje se da će početna biti oko 30.000e, te da će rasti sa dodatnim postavkama u opremi. Takođe najizgledniji dolazak novog Bronca na stari kontinent je 2023. godina, ali ostaje još da se vidi kako će model proći tačno na domaćem tržištu.

 

Datum objave: 20/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook