Naslovna > Vijesti > J300 bez maske na novim fotografijama

Toyota Land Cruiser

J300 bez maske na novim fotografijama

Fotografije većeg broja vozila parkiranih i spremnih za isporuku otkrivaju konačan izgled Toyotinog terenca koji bi ubrzo trebao biti i zvanično predstavljen javnosti...

Toyotin legendarni terenac jedan je od najduže proizvođenih modela u istoriji, a posljednja generacija J200 se proizvodi još od septembra 2007. godine, što je svakako presedan u svijetu modernog automobilizma gdje je životni vijek jedne generacije modela maksimalno osam godina, uz više restilizovanih verzija. Japanci su otkrili da već neko vrijeme rade na potpuno novom modelu, a da je posao praktično gotov, vidi se iz novi fotografija većeg broja parkiranih automobila spremnih za isporuku. Novi J300 je na fotografijama potpuno bez maske i jasno se vidi kompletan izgled eksterijera i enterijera automobila i prije zvanične prezentacije modela. J300 dizajnerski predstavlja evoluciju prethodnika sa masivnom pojavom i visokim klirensom koji jasno naglašava karakter ovog klasičnog terenca.

 

 


Prednji kraj je potpuno redizajniran, a ističu se velika, gotovo vertikalna, prednja maska i tanje LED svjetlosne grupe. Profil vozil krase nešto oštrije linije i istaknuti lukovi blatobrana četvrtastog oblika, sličnog novom RAV4. U unutrašnjosti se na slikama vidi novi dizajn upravljača i digitalni elementi na instrument tabli, kao i touchscreen infotainment sistema na centralnoj konzoli. Zadržan je i veliki broj fizičkih tastera za komandovanje audio sistemom, automatskim klima uređajem i za izbor moda vožnje sa low range opcijom. Toyota još uvijek nije otkrila detaljnije informacije o modelu, ali se očekuje da će ga pokretati 3.5-litarski V6 benzinac koji bi bio dostupan i u hibridnoj verziji, a na pojedinim tržištima bi mogao biti ponuđen 3.3-litarski V6 dizelaš. Sve podatke bi trebali dobiti na ljeto, kada se očekuje predstavljanje novog Land Cruisera.

Datum objave: 28/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook