Naslovna > Automobili > Jaguar > F-Type > Jaguar F-Type facelift

Jaguar

Jaguar F-Type facelift

Jaguar je predstavio novi F-Type koji donosi moderniju tehnologiju, bolje pakete opreme i ljepši dizajn.

S početkom godine većina proizvođača priprema niz noviteta s kojima žele zadržati interes kupaca. Tako je postupio i britanski Jaguar. Kupcima će se od sada nuditi temeljito poboljšana verzija Jaguara F-Typea.
Uz malo ''ispeglan'' dizajn dolaze full LED svjetla te ljepše oblikovani odbojnici kako sa prednje tako i sa zadnje strane. Sve u svemu nova karoserija djeluje elegantnije nego stara iako razlike nisu drastične.
S druge strane putnički je prostor dobio više poboljšanja. Vrhunac je usvajanje tehnologije Touch Pro. Radi se o infotainment sistemu sa svršenom rezolocijom, brzim rekacijama na komande, informacijama o prometu u realnom vremenu...Pomenuti sistem dolazi kao serijska oprema čak i u najskromnijem paketu opreme.
Tu su i aplikacije razvijene u saradnji sa GoPro kompanijom. Uz savršen video vozač može pratiti sve bitne parametre automobila na zasebnom ekranu (trenutna brzina, pozicija pedale gasa, trenutno ukopčan stepen prenosa, silu kočenja, g silu...).

 


Da sve ne stane na elektronici ugrađena su bolja i ljepša sjedišta te razni dodaci od kroma i kože...
Ljubiteljima specijalnih edicija ponudit će se 400 Sport Edition. On će, kao što oznaka otkriva, imati motor snažan 400 KS koje dolaze iz V6 turbo benzinskog motora. Pored mnogih sistema za pomoć vozaču Jaguar posebno istiće onaj za polu automatsko parkiranje iako takvo rješenje nije nikakvo čudo ni u znatno jeftinijim automobilima.
Ostali V6 motori moći će se naručiti sa pogonom na jednu ili obje osovine. Verzije sa V6 motorima i manuelnim mjenjačem dolaze isključivo sa zadnjim pogonom. Najsnažniji V8 sa 575 KS dolazi samo sa 4x4 pogonom što je i logično.
Cijene će biti objavljenje uskoro...

Datum objave: 10/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook