Naslovna > Tehnika > Jaguar Land Rover pomaže zdravstvenim radnicima

Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover pomaže zdravstvenim radnicima

Jaguar Land Rover je počeo proizvodnju zaštitnih vizira za medicinske radnike u svom pogonu za izradu prototipa u britanskom gradu Gaydonu...

 

JLR centar za produkciju i naprednu tehnologiju koji je smješten u jedan od najnaprednijih pogona za tehnologiju 3D modeliranja pokreće nedeljnu proizvodnju 1.300 zaštitinih vizira za potrebe medicinskih radnika. JLR sarađuje sa nizom kompanija na ovom projektu, a jedna od njih je i Pro2Pro sa sjedištem u Telfordu. Cilj ovakve saradnje je povećati proizvodnju na 5.000 primjeraka zaštitinih vizira nedeljno za podrebe medicinskih službi širom Britanije. Prototipovi zaštitnih vizira su testirani u saradnji sa osobljem Great Western Hospitals NHS Foundation Trust i South Warwickhire NHS Foundation Trust klinika. Montaža proizvodne linije započeta je 31. marta, a finalni proizvod je uzeo u obzir povratne informacije timova koji su testirali prototipske varzije zaštitnih vizira.

 

 

Zaštitini viziri se mogu rasklopiti i očistiti po potrebi, što im omogućava višekratnu upotrebu. JLR se nada da će ovaj projekat pomoći u rješavanju nedstatka lične zaštitne opreme sa kojima se trenutno suočava osoblje u bolnicama. Ben Wilson menažer odjela za proizvodnju aditiva i dizajn prototipova kompanije JLR izjavio je kako je ovaj projekat predstavljao pravi timski napor, jer su testirani različiti materijali i unapređivan dizajn prema konsultacijama sa ljekarima i medicinskim osobljem. Ovakva saradnja je omogućila stvaranje jedinstvenog i korisnog fnalnog proizvoda. On je takođe dodao kako je ovo predstavlja mali napor, ali od vitalnog značaja za pomoć velikom broju ljudi korištenjem vlastitih resursa. Saradnički timovi u Jaguar Land Roveru uz pomoć napredne kompjuterske tehnologije i 3D modeliranja nastaviće svoj rad kako bi što više pomogli zdravstvenim radnicima u borbi protiv aktuelne pandemije, istakao je Wilson.

Datum objave: 03/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook